Advies op maat

Re-integratieadvies

Uw werknemer is ziek; wat nu?

Waar moet u op letten, met wie krijgt u te maken en waar voert u de regie nog meer over?

Vragen waar Oosterink Verzuim & Advies u graag vakkundig en adequaat in adviseert en begeleidt vakkundig gedurende deze periode van ziekte en/ of arbeidsongeschiktheid.
Dankzij jarenlange ervaring i.c.m. actuele kennis bieden wij niet alleen een advies dat leidt naar werk, maar spaart u bovendien kosten uit. Zo werken we samen aan werk!

.

Werken aan re-integratie

Bij een zieke werknemer is het zaak dat u zo snel mogelijk aan zijn re-integratie gaat werken.

Een snel re-integrerende werknemer, kent een ander plan van aanpak, dan een langdurig(er) zieke werknemer. In beide gevallen blijft u als werkgever volledig verantwoordelijk. Ook indien er sprake is van een Ziektewet-uitkering. Alleen wanneer een werknemer naast loon ook een WIA- of Wajong-uitkering ontvangt, bent u samen met het UWV verantwoordelijk.

Oosterink Verzuim & Advies adviseert en ondersteunt u graag
gedurende deze uitgebreide en tijdrovende processen.

Het re-integratieplan

Met een re-integratieplan van Oosterink Verzuim & Advies kiest u voor een succesvolle, duurzame inzet van uw werknemers. Hierbij kijken wij naar de meest relevante re-integratie instrumenten.

Na invoering van het re-integratieplan wordt de werknemer begeleidt, zodat wij samen toezien op duurzame arbeid passend bij de competenties en vaardigheden van werknemers.

Outplacement

De outplacement service van Oosterink Verzuim & Advies kenmerkt zich door maatwerk. Dit traject bestaat uit een individuele intake, begeleiding met (indien nodig) rouwverwerking, bemiddeling, jobhunting en plaatsingondersteuning met nazorg.

Als werkgever wordt u periodiek op de hoogte gehouden van de voortgang van het traject.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen en door diverse instrumenten in te zetten is uitval van medewerkers daadwerkelijk te voorkomen! Interventies in periodes van verzuim kunnen voorkomen dat dit uiteindelijk uitmondt in langdurige arbeidsongeschiktheid, met allerlei re-integratieverplichtingen als gevolg.

Met Oosterink Verzuim & Advies worden kortdurende interventies aangegaan, waarbij mogelijk het eigen netwerk van u betrokken kunnen worden bij de realisatie van de doelen. Na beƫindiging van onze begeleiding werkt u blijvend aan een gezond toekomstperspectief van uw werknemers!